Masaj

 

VUCUT MASAJI
Vücuttaki yumuşak dokular üzerine yapılan sistematik ve ilmi olan hareketlerin tümüne masaj denir, Kan ve lenf sıvısı dolaşımlarını canlandıran masaj doğal yaşlanma sürecini ve kırışıklıkların oluşumunu geciktirir.Dokuların beslenmesini sağlar yeni hücrelerin oluşumun sağlar.Deriyi canlandırır .Elastikiyetini kaybedip dokuda sarkmalara neden olan kas liflerini canlandırır. Yumuşamış ve tembelleşmiş olan deri kaslarını güçlendirir. Kişileri sakinleştirir.Kan dolaşımın hızlandırır.

MASAJIN YAPILMAMASI GEREKEN DURUMLAR
1. Enfeksiyonlar
2. Kanser ihtimali olan şişlikler
3. Tam teşhisi konulamayan romatizma olanlar
4. Hamileler
5. Karın organı hasta olanlar (böbrek taşı gibi)
6. Yeni ameliyat geçirmiş olanlar
7. Dermatolojik rahatsızlığı olanlar
8. Akneleri olanlar

İYİ BİR MASAJIN KURALLARI
Masaj sıcak bir ortamda sıcak ellerle uygulanmalı, müşteri rahat bir pozisyonda ve gevşemiş olmalıdır, masaj yapılacak deri bölgesinde iltihaplı akne , yara ve çatlak olmamalıdır.

MASAJ ÇEŞİTLERİ
1. Dinlenme masajı
2. Rehabilitasyon masajı
3. Selülit masajı
4. Gebe masajı
5. Bebek masajı
6. Otistik masajı
7. Spastik masajı
8. Bölgesel ve migren atakları masajı


SALONUMUZDAKİ MASAJ ÇEŞİTLERİ

KLASİK MASAJ (Geleneksel Avrupa masajı, İsveç masajı)
Anatomik ve fizyolojik konseptlere dayalı, geleneksel Batı masajıdır. Fizyoterapistler tarafından en sık kullanılan masaj tekniğidir. Yüzeydeki kas kütlelerine , kalbe doğru oğlan kan akımının yönünün izleyerek, stroking, kneading, friksiyon, perküsyon ve vibrasyon hareketleri ile uygulanır. Amaçları genel bir gevşeme oluşturmak, dolaşımı artırmak, eklem hareketliliğini artırmak, kas gerginliğini azaltmaktır. 

LOMİ LOMİ
 Sıcak yağ ile vücuda uygulanan Hawaii masajıdır. Amaç ruh-beden dinginliğinin sağlanması ve tam bir relaxation elde edilmesidir.

SHİATSU  
 Vücuttaki chi akımını yönünde uygulanan U-SİNG teorisine uygun olarak Yin-Yang uyumunu sağlayarak chi'nin serbest akışını sağlama amaçlı yapılan tamamlayıcı bir çalışmadır.

THAİ MASAJ
 Thailand kökenli olup itme-çekme ve germe uygulanarak eklemlere yönelik bir çalışmadır. Endikasyonları ve kontrendikasyonları vardır. Batıda ROM* olarak bilinir. 
*Range Of Motion

FİZYOMASAJ
Literatürde kabul gören Hoffa tekniğidir. Periferden merkeze (distalden proksimale) doğru kan dolaşımını hızlandırmak amacı ile özellikle kas içi ısısının dengelenmesi elastikiyetin artırılması ve kas tonusunun sağlanması amacına dayanan sistematik ve bilimsel bir çalışmadır.

MANUEL TERAPİ
Rusya çıkışlı olan son yıllarda İngiltere-Almanya ve ülkemizde de rağbet gören bir çalışmadır. Eklem kontraktürlerinin giderilmesinde ve blokajların açılması alt ekstremitelerde mobilazasyon üst ekstremitelerde hareketliliğin sağlanması esasına dayanır. Endikasyon ve kontrendikasyonları mevcuttur. 

CHAMPİSAJ
 Baş-sırt-omuz ve kollara uygulanan Hint Baş Masajıdır. Akupunktur noktalarının uyarılması, fiziomasajın beraberliği ile harmanlanan relaxation amaçlı tamamlayıcı bir çalışmadır.

 

© 2010 Copyright Birgül Epilasyon
Web Site Creation & Technology by Netport